Savanorystė veža

  • Paskelbė : Auksė Stasiškienė
  • Paskelbta: 2022-10-31
  • Kategorija: Aktualijos

Kol vieni vaikai džiaugėsi vasaros malonumais, 7a klasės mokinė Viktorija M. surado prasmingą veiklą savanoriaudama. Ieškoti naujų veiklų vasaros metu (ir ne tik vasaros) ją paskatino pasibaigęs „Lietkabelio“ krepšinio klubo sezonas, kur mergaitė savanoriavo per krepšinio rungtynes. Viktorija nuo pirmos klasės yra „užsidegusi“ krepšiniu ir pati žaidžia Panevėžio SC mergaičių krepšinio klube. Prasidėjus vasaros atostogoms, mergaitė pasinėrė į naują savanorišką veiklą „Jaunasis policijos rėmėjas“. Kartu su Panevėžio miesto ir rajono bendruomenės pareigūnais dalyvauja miesto renginiuose – dalina ne tik informacinius lankstinukus apie saugią kaimynystę, dovanoja gyventojams atšvaitus, bet ir pabūna mažųjų draugu Amsiumi. Nuo šių metų rugpjūčio mėnesio Viktorija prisijungė prie Jaunuolių dienos centro savanorių. Kadangi iš JDC išvyko tarptautiniai savanoriai, tai nusprendė praskaidrinti dienas jaunimui: gainiojo kamuolį krepšinio aikštelėje, pagelbėjo „Jaunimo piknike“ Solidarumo kavos komandai ir dalyvavo „Helovino nakties“ renginyje.

Viktorijos bendraklasiai taip pat užsikrėtė savanoriška veikla ir spalio 14-15 d. net 14 vaikų prisijungė prie gerumo akcijos „Maisto bankas“. Septintokai įvairiuose prekybos centruose kvietė panevėžiečius nelikti abejingus ir padėti stokojantiems maisto. Mokiniai dalino informacinius bukletus su būtiniausių produktų sąrašu bei padėjo rūšiuoti gautą paramą. Mokiniai džiaugėsi įgiję naujos patirties ir žadėjo dar ne kartą prisidėti prie šios kilnios akcijos.

O prieš Vėlines, išgirdę apie kvietimą dalyvauti kapinių tvarkymo talkoje, taip pat neliko abejingi. Ir spalio 27 dieną, nors ir po pamokų, sutiko vykti į Panevėžio miesto Kristaus Karaliaus katedros kapines ir jas padėti sutvarkyti. Mokiniai noriai tvarkė Lietuvos savanorių kapus, pasiraitoję rankoves grėbė lapus, juos dėjo į maišus ir nešė į išvežimo vietą. Nors ir pavargę, bet laimingi  vaikai grįžo į namus. Kad ir nedidelis darbas, bet padarytas iš visos širdies, sušildo sielas.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos