Šiaurės šalių literatūros savaitė

  • Paskelbė : Auksė Stasiškienė
  • Paskelbta: 2023-11-17
  • Kategorija: Biblioteka

Lapkričio 13-19 dienomis daugelyje Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Šiaurės šalių mokyklų ir bibliotekų vyko Šiaurės šalių literatūros savaitės renginiai. Ši savaitė skirta skatinti vaikus skaityti, puoselėti garsinio skaitymo, pasakojimo tradicijas bei susipažinti su Šiaurės šalių literatūra. Šių metų literatūros savaitės tema –  „Kalėdos Šiaurės šalyse“. Pagrindinė Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja – tamsiausiu metų laiku uždegti žvakes ir skaityti. Šį kartą skaitėme ištrauką iš A.Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“. Ši knyga parinkta neatsitiktinai – šiemet minime  knygos išleidimo 60-ąjį jubiliejų. Ne viena karta užaugo su išdaigininku Emiliu.

Skaitymų valandėlės vyko ir mūsų progimnazijoje. 3d klasei paskaityti sutiko Ugnės mama Vaida Žalienė, o 3a klasei skaitė mokyklos direktorė dr. Sandra Jakštienė. Dėkojame joms!

 „Kol sulauki Kalėdų, dar reikia praleisti niūrų ir lietingą rudenį,“– rašė A.Lindgren. O mes užsidegėme žvakes, žibintus ir pasinėrėme į Emilio šeimos pasiruošimą Kalėdoms bei jų šventimą. Ir be Emilio išdaigų čia niekaip neapseisi...

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos