DofE apdovanojimai įteikti progimnazijos mokiniams

2022 m. birželio 29 ir 30 dienomis Vilniaus universiteto botanikos sode daugiau nei 250 jaunų žmonių atsiėmė „The Duke of Edinburgh's International Award” #DofE apdovanojimus. Ženklelius ir sertifikatus iškilmingai įteikė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrai Ramūnas Skaudžius ir Agnė Kudarauskienė, British Embassy Vilnius ambasadorius Lietuvoje Brian Olley ir DofE programos vadovė Lietuvoje Viktorija Kalaimaitė. Šiais metais iš viso įteikti 5 aukso apdovanojimai. Sidabro ženklelius atsiėmė 37 mokiniai, bronzos – 216 mokinių. Džiaugiamės ir didžiuojamės Panevėžio „Saulėtekio“ progimnazijos DofE komandos narėmis – Emilija S. ir Ramune P., kurioms buvo įteikti bronzos ženkleliai!

Dalyvaudamas DofE programoje mokinys gali kryptingai ugdyti įgūdžius, kurie jau ir taip yra jo gyvenimo dalis, arba gali pradėti užsiimti veikla, apie kurią anksčiau net nebuvo pagalvojęs. Apdovanojimus gavę jauni žmonės, siekdami jiems patiems asmeniškai prasmingų bei įdomių tikslų, skyrė ne mažiau kaip 6 mėnesius aktyviai fizinei veiklai (bėgiojo, važiavo dviračiais, šoko); skyrė laiko naujo ar jau turimo įgūdžio lavinimui (mokėsi gaminti įvairius patiekalus) aktyviai savanoriavo (vedė užsiėmimus vaikams, organizavo renginius) bei dalyvavo bandomajame ir kvalifikaciniuose žygiuose gamtoje. Programos dalyviai patys pasirenka tobulėjimo sritis, išsikelia tikslus ir atkakliai jų siekia. Taip jauni žmonės geriau pažįsta save, pasitiki savimi ir įgyja gyvenimui reikalingų įgūdžių. DofE programos tarptautinius sertifikatus bei pasiekimus atspindinčius ženklelius vertina tarptautinių kompanijų personalo atrankos specialistai.

Visą informaciją apie programą galima rasti internetinėje svetainėje www.dofe.lt. Kviečiame prisijungti prie progimnazijos DofE komandos.

                                                    

DofE programos vadovė Indrė Zaikauskienė

DofE programos žygio vadovas  Mindaugas Barzdenis

DofE programos koordinatorė Jovita Anilionienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos